Λουκέτο σε δυο ιδρύματα για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε δυο ιδρύματα για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 4581/06.10.2010

Προς Υπουργούς:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Οικονομικών

 

Με λουκέτο κινδυνεύουν δυο από τα σημαντικότερα ιδρύματα για παιδιά στη Θεσσαλονίκη, το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και το ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος», εξαιτίας της αναλγησίας που επιδεικνύουν τα συναρμόδια Υπουργεία. Συγκεκριμένα, η δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα δυο αυτά ιδρύματα ανησυχεί και εξοργίζει τόσο τους εργαζομένους σε αυτά, όσο και τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα ιδρύματα παραμένουν απλήρωτοι για οκτώ συνεχείς μήνες και εκτός των άλλων ενημερώθηκαν, ότι η ανανέωση των συμβάσεών τους δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται στο σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι δομές αυτές να οδηγούνται σταδιακά σε κλείσιμο και αρκετά παιδιά με ειδικές ανάγκες να στερούνται της φροντίδας των ατόμων που έως τώρα τα φρόντιζαν. Οι εργαζόμενοι το μόνο που ζητούν είναι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Η αδιαφορία, όμως των συναρμόδιων Υπουργείων είναι πρωτόγνωρη, καθώς η άσκηση κοινωνικής πολιτικής μάλλον δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση των δυο ιδρυμάτων. Οφείλουν άμεσα οι συναρμόδιοι Υπουργοί να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία το συγκεκριμένο ζήτημα και να δώσουν επιτέλους άμεσα λύση, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να μην χάσουν την μέριμνα που έως τώρα είχαν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν με λουκέτο το ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, δυο ιδρύματα για παιδιά με σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη;

Απαντήσεις Υπουργείων